maanantai 5. kesäkuuta 2017

Karamzinin koti ja koulu ry:n tervehdys











Karamzinin koti ja koulu ry on yli 20 vuotta toiminut vanhempainyhdistys, jonka jäseniä kaikki koulumme oppilaiden vanhemmat ovat. Toimintaa pyöritämme siis me vanhemmat, yhdessä koulun ja lastemme kanssa. Lukuvuosi 2016-2017 oli täynnä tapahtumia, ja ennen kaikkea työtä terveen Karamzinin koulun puolesta.

Yhdistys kokoontui noin kerran kuukaudessa koulun ruokalassa. Mukana oli aina myös koulun edustaja kertomassa koulun ajankohtaisia kuulumisia. Kokouksissa päätettiin, mihin tarkoitukseen yhdistyksen varoja käytetään. Yhdistyksen toiminta rahoitetaan pääosin vapaaehtoisista jäsenmaksuista sekä koulukuvauksen järjestämisestä.

Lukuvuonna 2016-2017 järjestimme tuttuun tapaan suojatiepäivystyksiä. Tarkoituksena oli lisätä koulutien turvallisuutta kiinnittämällä autoilijoiden huomio pieniin koululaisiin sekä varmistamalla oikea pysäköiminen koulun parkkipaikalla.

Joulun alla järjestimme perinteiset joulumyyjäiset, jossa sekä luokat että oppilaat vanhempiensa kanssa saivat varata myyntiöydän kartuttaakseen esimerkiksi leirikoulukassojaan.
Lukukauden suuri ponnistus oli koulun sisäilmaongelmien haasteet, niistä viestiminen, kokousten ja tapaamisten järjestäminen eri tahojen kanssa sekä oppilaiden saaminen väistökouluun seuraavan lukuvuoden alusta alkaen. Yhdistys teki tiivistä yhteistyötä ”Terve Karamzin” vanhempien kanssa, joiden lapset ovat aloittamassa koulun tai eskarin elokuussa. Yhdistyksen toimesta saimme toteutettua mm. terveyskyselyn terveydehoitajan toimesta. Yhdessä järjestäytyneiden vanhempien kanssa saimme kerättyä yli 1000 nimeä adressiin terveen Karamzinin puolesta. Lisäksi vaadimme mm. seuraavaa:

  1. Koulun vanha puoli heti väistöön
  2. Uusi puoli tutkittava heti
  3. Oirekyselyn tulokset julkistettava
  4. Viestintää parannettava
  5. Sisäilmatyöryhmä perustettava
  6. Karamzinin koulun perusteellinen remontti toteutettava

Saimme vaatimuksemme vanhan puolen väistöstä heti syksyllä läpi, eikä yhdistyksen esittämä koululakko toteutunut toukokuun lopussa. Yhdistys jatkaa muiden asioiden toteutumisen seuraamista ja aktiivista työtä terveen Karamzinin koulun puolesta.

Hyvä ja sujuva yhteistyö koulun kanssa jatkui kuluneena luokuvuonnakin. Yhdistys osallistui myös koululla järjestettävien kerhojen kustannuksiin, sekä kustansi edellisten vuosien tapaan kevätjuhlissa jaettavat hymypatsaat sekä stipendit.

Tämä kevät on ensimmäinen kun koulu ei paina Karamzinin kootut –lehteä. Sen sijaan yhdistys on maksanut koulun blogin perustamiseen liittyviä kuluja ja siksi myös nämä terveiset voi lukea täältä blogin puolelta.

Lämmin kiitos kaikille yhdistyksen toimintaan tavalla tai toisella osallistuneille vanhemmille sekä tuleville koulun oppilaiden vanhemmille. Toivomme toiminnan jatkuvan entistä aktiivisempana ensi syksynä. Kun yhdistämme voimavaramme ja annamme hetken vapaa-ajastamme, selviämme entistä vahvempina myös haastavasta väistökouluajasta!

Aurinkoista kesää!
Kirsi Hellström, puheenjohtaja
Suvi Kerttula, varapuheenjohtaja
Ritva Räisänen, sihteeri
Oona Rechardt, rahastonhoitaja
Marika Nöjd, viestintävastaava
Kirsi Hakkila
Kaisa Koski
Heli Suurnäkki


PS. Olethan jo yhdistyksen Facebook ryhmän ”Karamzinin koti ja koulu” jäsen!